C - kullet født 04.12.2009
Addja har fått valper

Vi har brukt Hoghems Anton (til daglig kalles han Bamse) på Addja og de fant kjemi med engang de møttes.
Anton har regnr. s 56197/2005, HD A, Prcd A.
Valpene etter disse kommer til å bli både pene og friske og inavlsgrad er 1,095 % så det er veldig bra.

Her sitter Addja og Bamse sammen, er de ikke et flott par?
Valpene 10 uker 12.02.10
Denne uka har det vært store forandringer. Tirsdag reiste Caba-Bamse til sitt nye hjem på Skollenborg og på onsdag reiste Caba-Fox til sitt nye hjem i Hammerfest. Ut i fra de tilbakemeldingene vi har fått så har alle gutta slått seg til ro i sine nye hjem. Cara stura litt den første kvelden hu ble alene men etter en natt søvn så var a i farta igjen. Cara skal vi beholde sjøl men hu skal bo hos fòrvert og den verten er min søster Bodil Lyngager og hennes familie, de bor 5 minutter unna. Så lenge vi ikke har større hus så holder det med 4 lapphunder her hjemme på fulltid men vi kommer til å følge opp Cara hele tiden. Det blir moro med valpeutstillinger og valpetrening igjen så det gleder jeg meg skikkelig til.
Cara jenta koser seg ute
Valpene 9 uker 05.02.10
Da var det gått en uke til og valpene fortsetter med å vokse. Det virket ut som de savnet Cuddi etter han reiste for de gikk rundt å kikket overalt etter han, men nå er de i farta igjen. Har fått gode tilbakemeldinger fra familien til Cuddi, godt å vite hvordan det går med småttingene etter de reiser hjemmefra. Valpene elsker å være ute i snøen og jeg må jobbe intens med dem for å få de inn igjen...men jeg har mine triks, litt rasling med mat-koppene gir susen.
Cara, Caba Fox og Caba Bamse ligger å koser seg med hver sin grisehale
Valpene 8 uker 29.01.10
Oppsummering av uken som gikk. Vi har vært på hjemmebesøk hos min pappa som sitter i rullestol og valpene vandret inn i leiligheten som de bodde er, ingen redsel for nye ting og lukter her i gården nei. Vi har vært på hjemmebesøk hos Sabmebæna kennel hvor katten Ranis bor, Ranis er vant med valper for de har akkurat levert fra seg sine valper. Våre valper lurte litt på Ranis i førsten men siden han bare sto stille gikk de bort for å lukte og sleike på den rare skapningen, etterhvert lekte de med han også.
Idag har vi vært på dyreklinikken for full sjekk, de har blitt vaksinert, veid, klipt klør,chippet og full helsesjekk. Vetrinæren hadde ingenting å utsette på noen av valpene, sunne og friske. De rasa rundt på rommet mellom lendninger og bord, det er godt å se at det hjelper å trene litt på hjemmebesøk og lignene slik at de ikke blir usikkre med en gang noe nytt skjer. I morra reiser førstemann, det er Cuddi og han skal flytte til en flott familie i Årnes. Resten av gjengen blir fordelt i uke 6.
Her ligger Cuddi helt avslappet på besøk hos Linda og Jørn i Sabmebæna kennel
Valpene 7 uker 22.01.10
Denne uka har det skjedd mye for valpene. Vi har vært ute på øvelsekjøring, synes det er greit å venne valpene til det meste før de reiser fra oss. Bilturen gikk veldig bra det var litt hyl og skrik de første 10 min så ble det rolig. Vi har vært på dyreklinikken og klipt klørne dems og de var såååå flinke og fikk mye skryt fra personalet hvor rolig og trygge de var. Vi har hatt endel besøk og valpene er like blide uansett hvem som kommer. Etter hver sovestund så er det full fart ut for å bæsje og tisse, veldig skjeden de bæsjer inne nå. Det er veldig gøy med all snø som daler ned, de baser rundt så de ser ut som små snømenn hele gjengen. Bestefar Ravdi her lært valpene å ule, de er artige da, Ravdi starter med små lave ul og så kommer småtassene med etterhvert.
En liten pust i bakken.
Valpene 6 uker 15.01.10

Det begynner å bli litt regelmessig rytme på småtassene nå, etter hver soverunde er vi ute i det fri og gjør fra seg og leker. Etter 10-15 minutter er det godt å komme inn igjen da raser de rundt som noen gale, det må vel få opp varmen igjen.  Etter litt mat og lek sovner de nesten i fart, veldig artige nå.  De sover som regel snaue 2 timer om gangen på dagtid, noen ganger så er det lenger og noen ganger sover de mindre. De har fått sin andre markur denne uka og de har fått smaken på rå kjøttdeig. Valpene veier fra 2.8 til 3.5 kilo nå så der er alle jevne å fine. Alle har nå fått avklart hvor de skal bo etter de reiser fra oss, så nå er det ingen ledige valper lenger.

Er jeg ikke herlig kanskje?
Valpene 5 uker 08.01.10
Nå har valpene virkelig fått fart på seg, de spinner rundt mellom kjøkken og stua så det gviner. Valpekassa er kastet ut så nå har de hele kjøkkenet til disposisjon, det som regel bare om natta og når jeg er ute med de store hundene de ligger på kjøkkenet. Ellers står grinda oppe slik at de kan velge hvor de vil være. De får 4 måltider med bløyta valpefòr om dagen og de spiser godt. Addja får ha puppene sine mer i fred også nå som de spiser fòr. Det er ikke så lett å få tatt bilder av de små for enten er de i full fart eller så sover de, men herlige er de nå. Ligger nye bilder på fotoalbum.
Vi har en hanne ledig til det riktige hjemmet.
Nå er det trangt om plassen når det skal puppes.
Valpene 4 uker 01.01.10
Denne uka har det skjedd mye med valpene, fra å bare kravle rundt i valpekassa til å tumle rundt i stua. Alle sammen har fått flotte skarpe tenner som de gjerne bruker på det som passer dem. De voksne hundene har nå fått hilse på og det har godt veldig greit, gutta synes ikke det er så veldig stas med at valpene roter rundt under magen for det er jo ikke pupper de har der.... Åvda har tatt rollen som reservemor og steller med valpene slik at Addja kan slappe av litt når de er i stua. Denne uka vi går inn i nå skal vi starte opp med valpefòr. Det er vanskelig å få veid valpene nå men de er gode å runde og vokser for hver dag som går.
Her er en av gutta som har erobra den størte bamsen i stua.
29.desember 09
Idag har valpene vært i stua på oppdagelseferd og det gikk veldig greit. De har begynt å leke litt, biter ihverandre og river litt i lekene som ligger i valpekasse. Helt herlige er de nå. Dem har også blitt mye flinkere til å få grøten inn der den skal være og ikke alle andre steder.
"Sjekker du den veien så sjekker jeg denna veien"
Valpene 3 uker 25.12.09

Valpene har blitt gode å runde, alle har åpnet øynene og hørsel er igang. Artige nå for når vi setter oss ved valpekassa kommer de for å få kos og kontakt. De fikk grøt for første gang i dag, grøten gikk ned på høykant. Valpene ser herlige ut når grøten inntas, det er grøt overalt, helt herlige. Tenner er på vei fram også, det merker nok Addja godt når hu pupper dem. Tispa veier 1100 gr og de mellomste gutta veier 1170 og 1180 gr mens største gutten veien 1300 gr, så det er helt klart at mat får de nok av. Ligger flere bilder av valpene på fotoalbum.

Oj hvor deilige vi ser ut etter vi har spist grøt.
Valpene 2 uker 18.12.09
Nå kan vi tydelig se de vokser seg til fine lapphunder, de har åpnet øynene sine også. De blir litt søtere da når vi ser øynene deres.
Dette er den største gutten.
Valpene

4.desember kom valpene, det ble en tispe og tre hannhunder. Alle var friske å fine og alle var raske til matfatet.

Her er valpene bare noen dager gamle, små yndige vesner.

aina 26.01.2013 21:08

hvor mye koster for valpene? :)

Lillian 31.01.2013 13:09

De koster 13000, ta gjerne kontakt for en prat

Mona Lilleeng 24.02.2010 23:02

Hei Lillian så koselig å få hilsen på hjemmesiden min som ikke er ferdig ennå. Ja dette blir spennende. Vi krysser fingrene nå. Ringer deg for en prat jeg

Elen 29.12.2009 19:01

Hyggelig med valpesider
Valpene er jo neste generasjon

Bente 29.12.2009 12:03

Sååå koselig Tenk at "Bamse er blitt pappa igjen. Er en gammel nabo av Laila som har hatt gleden av å være sammen med Bamse og min golden-tispe. Lykke til!

Carolin 28.12.2009 22:36

Sååååååå, søte valper. Ser ut som de liker grøt, ja Herlig

Karianne 21.12.2009 23:50

så nydelig :D
kan du få lakt ut et bilde av jenta mi også?

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat