Cara har fått Valper

 

Cara sin partner er Jambos Hicco - s41578/2008 - HD A - Øyne UA og PRA FRI, info om Cara finnes under sidene "mine tisper"

Så alle valpene vil blir PRA FRI gjennom foreldre.

Innavlsgrad på kull vil bli 0.591 %

Valpene er født - 15.november

Cara og valpene sent lørdag kveld

Når klokken passerte 14.00 på lørdag begynte Cara å gjøre seg klar til fødsel, hun gravde og rev/slet i tøyet som lå i valpekassa.

Klokka 15.00 kom den første tispa og rett i hælane ei tispe til - iløpet av en time kom det 4 stk valper.  Så gikk det tregere med resten, stakkars Cara hu pesa og var så sliten. Men til slutt var alle ute, det ble 5 stk tisper og 1 hane.

Jeg veide de ikke før på  mandag men da lå vekta fra: 260 gr ttil 390 gr, de vokser for vær dag og Cara er flink med de. Det puppes og soves om hverandre

Valpene 1 uke - 22.november

En uke går fort. Valpene pupper og sover og slik går det hele tia. Men det er krutt i melka hennes Cara for de legger godt på seg - vekta ligger nå på 380 gr til 620 gr.

Valpene 2 uker - 29.november

To uker alt, ikke så mye som skjer i kassa enda annet en pupping og soving. Det har kommet litt mere lyd fra de nå for hørselen er på tur og da blir det litt småbjeffing - hihi. Øynene har også begynt å åpne seg så iløpet av uka som kommer tipper jeg at alle både hører og ser, da blir de jo også litt mer nydelige å se på også.

Vekta ligger nå på: 2 x 630 gram, 710 gram, 2 x 730 gram og 880 gram.

Valpene 3 uker - 6.desember

Nå har det begynt å bli litt action i valpekassa, det nytter ikke å liste seg inn på kjøkkenet uten å bli lagt merke til. De er herlige når de står å lager lyd for å få kontakt med meg - leker med hverandre og småbjeffer.

Nå skal vi starte opp med grøt så det er alltid like gøy, grøt overalt

Vekta ligger nå på: 2 x 800 gr, 820 gr, 870 gr,920 gr og 1150 gr - det legger godt på seg og er javne og fine.

Valpene 4 uker - 13.desember

Valpene utvikler seg veldig nå, denne uka har de fått grøt flere ganger om dagen og det har godt ned på høykant. Idag starta vi opp med valpefor og det falt også i smark, godt for Cara å få avlastning på foring nå. Tenner har kommet for fullt også denna uka så nå begynner de virkelig til å få skikkelig form. Foring foregår på kjøkkengulvet og det er stas, legger ut litt tepper for det er i glatteste laget for dem enda. Men de koser seg og småløper rundt og leker med hverandre og seg selv. Når de har fått rasa litt så er de klare til å sove oppi valpekassa igjen. Vekta ligger nå på fra: 1030 gram, 1060 gram, 1120 gram, 1170 gr, 1290 gram og 1550 gram. Gode og runde hele gjengen

Valpen 5 uker - 20.desember

Tenk 5 uker alt. Denne uka har de fått oppbløyta for og de spiser med stor appetitt, de har blitt flinke til å drikke vann også. De har fått skikkelig fart i kroppene nå så det leikes på høyt plan. Valpekassen er tatt bort så nå har de sovesal på kjøkkenet og lekesal i stuen. Vi har hatt besøk fra to familier som skal ha valp og da sjarmerte de selfølgelig. Vekta på valpene ligger nå på: 1300 gr, 2 x 1400 gr, 1500 gr, 1600 gr og 2000 gr.

Valpene 6 uker - 27.desember

Nå er det fart/liv og leven på småtassene. Vi har vært ute nesten hver dag denna uken, når gradestokken har godt under -10 gr så har vi vært inne. Men en 5-10 minutter ute med lek har gjort godt for dem, de lurte veldig den første gangen de kom ut men det tok ikke lange stunda før de løp rundt og kosa seg.  De spiser forstsatt godt og de har fått smaken på uoppbløyta for - de får mest bløyta men jeg strør tørt oppå. Vekta ligger nå på 1820gr, 1860 gr, 1880 gr, 2040 gr, 2100 gr og 2800 gr. De har vokst javnt og fint.

Mye besøk denna uka også

Valpene 7 uker - 3.januar

🙂Tenk 7 uker alt 🙂

Nå er det full fart hele dagen, etter soving så går vi ut og leker og spiser. Det har vært mildt i været så vi kan være ute lengre om gangen nå - har fått satt opp en lampe ute så vi kan være ute i mørket også. Valpene spiser godt og de har fått smake rått kjøtt og det falt veldig i smak. Når de får rått kjøtt så mater jeg de fra hånden min, da må de lære seg til å spise pent og ikke bite. Valpene elsker å få besøk, da kommer de stormende for å hilse så sosiale er de helt klart. Har ikke fått veid de nå - de har blitt for store for bollen jeg veier de i.

Valpene er nå registrert med navn i Norsk Kennel Klubb og de heter:

Rognebergtrollets Hivvi - som betyr: god kar

Rognebergtrollets Harve - som betyr: sjelden

Rognebergtrollets Halli - som betyr: taler el talsmann

Rognebergtrollets Hervii - som betyr: morsom

Rognebergtrollets Hurvi - som betyr: lurvet el bustet

Rognebergtrollets Hallat - som betyr: prate el skråle

 

Er veldig fornøy med valg av navn på valpene, synes det er viktig å ha litt orginale navn og selfølgelig samiske navn

10.januar -Valpene 8 uker

Endelig kom snøen og valpene fikk leke og kose seg i det hvite element. De raser rundt og har et høyt tempe både ute og inne. Vi har vært hos vetrinær denne uka og der fikk alle vaksine, ble chippet og fikk helseattest. Fikk som vanlig veldig skryt av valpene fra personale og valpene oppførte seg eksemplariske. Det var litt piping idet chippen ble satt men ellers stille, etter alle hadde fått det de skulle sovnet de på gulvet. Vekta ligger nå på fra 2.5 kg til 3.8 kg så de er fortsatt javne og fine. Turen til vetrinær var første tur uten mamma Cara og det  gikk veldig fint, de la seg til å soven med en gang bilen kjørte. Vi har hatt masse besøk denne uka også og valpene er kjempe lykkelige når det kommer besøk, så det er hvertfall sosiale.

Valpene 9 uker - 17.januar

Ja da var tiden kommet at valpene er store nok til å flytte til sine nye hjem.

Hivvi til Skien med Marthe Sørensen og hennes famile.

Hurvi til Stavsjø med Hanna Trøstheim og hennes familie.

Hervii til Bergen med Siri Økland og hennes familie.

Halli til Lindkøping med Erik Andresson og hans familie

Harve til Åland Finland med Malin Johansson.

Hallat til Rëttvik med Leif og Hans Lindström

 

Jeg har fått tilbakemeldinger fra alle og det går veldig bra med valpene i sine nye hjem

LEIF 15.02.2015 22:01

Nå Hallat funnet sitt nye hjem i Sverige. Hun spiller med sin nye venn Gassa og gamle onkel Zalo ...

Carolin 21.11.2014 16:07

Åh, sååååå nydelige mor og alle barn

Tove 14.11.2014 23:32

Har dere kjøpere på valpene i kullet som ventes i november? Vi vurderer å kjøpe valp, fortrinnsvis tispe.

Lillian 24.11.2014 10:21

Ring meg så kan vi prate om det

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat