D - kullet født 17.09.2010
Addja har fått valper
Vi har brukt vår egen Hemakas Bahco på Addja denne gangen. Bahco og Addja er typelike og de likte hverandre med en gang de møttes. Tror denne kombinasjonen blir veldig bra, begge to er flotte ekstriør og rasetypiske lapphunder. Innavls prosent på denne kombinasjonen er på 2.1%. Parringen er godkjent av avlsrådet i Norsk lapphundklubb så alle regler er fulgt.
For å vite mer om Addja og Bahco kan man gå inn på "våre hanner" og "våre tisper".

Herlige Addja vår
Valpene 15 uker - 31.12.10
Ja da har det gått to uker siden siste oppdatering, juleforbredelser og julefeiring er unnagjort. Valpegutta har vært så flinke når det gjelder julepynt og slikt. Mandag 27.desember flyttet Dahkki til sin nye eier Sølvi Karlsen i Horten og vi har fått tilbakemeldinger hver dag at det går bra med gutten. Så nå er det bare Daigo gutt som er igjen her hjemme men det kommer nok hans sin tur etterhvert også. Daigo er med ut på tur sammen med de voksne og det går veldig fint, ellers så følger han med på de voksne og lærer nye ting hver dag.
Her ligger Daigo i kjent stilling, det er slik han elsker å sove.
Valpene 13 uker - 17.12.10
På tiden med litt oppdatering igjen. Valpene er i full vigør og elsker å være ute i snøen, men det er jo veldig kaldt så det blir korte intervaller ute om gangen. Jenta Dienas har flyttet til sin fòrvert Kristin Winsnes på Konnerud og der har hun godt selskap med Rakkes og Raidi som er søsken av bestafar Ravdi.
Gutta her stura litt den første dagen hu blei borten men så var det full fart igjen. Vi har vært å revaksinert valpene så nå er det ett år til neste vaksinering og igjen fikk vi mye skryt av valpene på dyreklinikken.
Her ligger Daigo(lillla) å slapper av, er han ikke herlig?
Valpene 11 uker - 03.12.10
Nok en uke har gått i vinterværet, det har vært stabilt kaldt denne uka så det har vært korte intervaller ute for valpene. Valpene elsker jo å være ute men når det er så kaldt hoder det med 10 minutter om gangen, så er det inn en tur for så ut igjen litt senere. Gutta ser veldig lovende ut og de tar til seg den treningen vi driver med. Har begynt med å ta med en og en valp ut på tur for sosialtrening og det går veldig bra.
Er det noen som savner en lapphund i sitt liv så er det to ledige valper hos oss.
Små herlige valper elsker å være ute å leke i snøen.
30.11.10
På lørdag var dagen at rød gutt Dolgi skulle forlate oss og reise til sitt nye hjem i Kirkenes. Vi skulle inn til Lillestrøm på den store utstillingen Dogs4all og der skulle noen venner av oss Hege og Frank ta han med videne. Dolgi var trygg og god inne på utstillingen og han var flink på flyturen hjem.
Det var veldig uvant med bare to valper i heimen, det blir litt roligere da. På mandag kom Dienas hjem igjen etter besøkshelg hos fòrvert Kristin, det hadde også godt veldig bra. Hun gikk rett inn i den nye flokken sin, søster og bror til Ravdi er den nye flokken hennes.
Vi har to ledige hannvalper igjen
Det er gul og lilla gutt som er ledige, vi trener litt hver dag og det er veldig flinke og tar ting lett. De går godt overens med de voksen hundene vi har hjemme og blir godt oppdratt.
Gul og lilla gutt trener på å posere, ikke lett for små gutter å stå stille.
Valpene 10 uker - 26.11.10
Nok en uke er gått, det har vært litt roligere nå som det bare er fire valper hjemme. Det har vært kaldt denne uka så det har vært kortere intervaller ute, små valper har jo ikke den gode pelsen som de voksne så de fryser fortere. Når valpene kommer inn etter lek ute i kulde går de helt koko for å få igjen varmen og så plutselig ligger de rett ut å sover.
Vi har vært ute hos Sabmebæne kennel igjen for å møte pusekattene der og valpene har vært flinke. 
Når vi er ute å kjører bil er valpene veldig flinke, legger seg ned å sover.
Vi har fortsatt ledig valp til det rette hjem.
Hallojs jeg bare prøvesitter reisebaggen til broder Dolgi som skal reise ti Kirkenes.
Valpene 9 uker - 19.11.10

Denne uka har vi vært på besøk hos Sabmebæna kennel i Sande, der bor Linda og Jørn som har drevet med Svensk lapphund siden 80-tallet. Valpene marsjerte inn i fremmed hus som ingenting, det var opp med halen og full fart for og utforske. Det var en pusekatt der også men den brydde de seg ikke om, bare når katten løp av gårde så løp de etter. Vi fikk mye skryt av valpene. I dag reiste den første gutten til sitt nye hjem, det er grønn gutt og han skal hete Darri-Darky og de nye eierne hans heter Trude & Kyrre og de bor på Tjøme, vi gratulerer dem som nye lapphundeiere og håper Darri-Darky vil gi dem masse hygge og glede.

Her er Darri-Darky på armen til sin nye matmor Trude.
18.11.10
I dag var dagen kommet da valpene skulle til vetrinær for helseskjekk, vaksinasjon, chipping osv.
Vi troppet opp til avtalt time kl 10.00, der ble vi tatt imot med åpne armer. Alle ville jo hilse på de små svarte nøstene.
Det var litt av ettt hylekor jeg kom inn med men så fort valpene kom ut av buret var alt i orden. Vetrinær Klara Berthelsen sjekket ut valpene etter alle kunstens regler og hun var veldig fornøyd med hele gjengen. De var flinke og avslappet, etterhvert sovnet en etter en på gulvet mens de ventet på tur.
Her ligger en sliten valp, det tar på å være hos vetrinær.
Valpene 8 uker - 12.11.10

Valpene har hatt sitt første møte med snø, det var ikke noe nøling når døra gikk opp og det var masse hvit snø, de bare hoppet uti det hvite og rullet rundt. Kaldt har det også vært for de små, dem har motvillig blitt med inn igjen men når de først har kommet inn så flater dem rett ut. Det tar på å være ute i snø og kulde. Vi har fått valpekjøpere på to av gutta våre så nå er det bare 2 stk ledige valper.
Til uka skal vi til vetrinær for kontroll med vaksine og chipping.
Må også bare nevne at valpene fikk oppleve tubaspill idag, da var dem herlige - satt seg pent ned alle sammen å kikket og skakket på hode når jeg spilte. Så redde er dem ikke, det var helt greit for dem med litt avbrekk i hverdagen.

Lilla gutt har en liten pause i sacco sekken etter lek i snø
Valpene 7 uker - 05.11.10
Denne uka har valpene vært på øvelsekjøring, de må jo bli vant til å kjøre bil. Det har gått veldig bra, litt hyling med en gang når vi kjørte men så la de seg til å sove, trygge å fine valper er det.Vi har vært en tur på dyreklinikken på sosialtur og der fikk vi mye skryt av valpene. Etter mange dager med drittvær har vi hatt strålende vær de siste dagene og da har vi vært mye ute å lekt. Bestefar Ravdi er tålmodig og lar valpene hærje med han, Bargi begynner å ville leke litt med dem også. Når de leker er det full guffe og så tar de seg en strekk før det er påan igjen.
Fortsatt ledige valper
Det er stas med "besefar Ravdi" han er så kuul synes valpene
Valpene 6 uker - 29.10.10
Det er 5 glade viltre valper som raser rundt oss her for tiden. Vi har fått inn en rytnme etter hver søvn så er vi ute og det går veldig fint. Hvis været er ok så spiser dem ute også, de får mat 4 ganger pr dag nå. Igår hadde vi en ny lyd som valpene ikke hadde hørt før, nemlig masse møø møø lyder. Det har kommet kuer på gården rett overfor oss, valpene stilte seg opp på rekke å skakka på de små hodene sine å så på hverandre"hva er detta tru". Vi har vært heldige med været hittill men nå har høstregneværet kommet, har mått flytte "hvileteppe" til valpene under markisa så de har ett tørt sted å slappe av. Vekta på småtassene ligger nå på 2.4 kg til 3.4 kg.
Vi har fortsatt ledige valper
Det er godt å ligge i klynge når det er pause
Valpene 5 uker - 22.10.10

Jiiihaaa her går det unna med 5 stk viltre valper som er høyt og lavt samtidig. Valpene har virkelig fått smaken på utelivet, så fort de har sovet er det rett ut for å tisse og evt bærsje. Det fyker masse blader ute og dem er det artig å fange så leken går i full fart når de er ute.
Valpene får mat fra fat nå så Addja får litt fred og slipper å bli så sår på puppa, nå er det mer kosepupp før de skal sove. Det var ikke no nøling første gang de fikk servert mat i fat nei, de gøyv på å slafsa og spiste.
Etter valpene begynte med fòr så går det bedre med de andre hundene her i huset også, for nå maser ikke valpene under magen på let etter pupp på alle med pels. Nå leker de med dem isteden.
Vekta nå ligger fra 2000 gr til 2700 gr.
Ledige valper fortsatt

Se så herlige de står oppstilt når de spiser.
Valpene 4 uker - 15.10.10
😀 Tenk 4 uker alt, de små nøstene har blitt til flotte aktive valper. I førsten av uka hadde de ikke veldig styring på beinføringa si men det var bare noen dager på stuegulvet så var det på plass. I valpekassa er de stort sett bare når de sover, så fort de har fått en puppeskvett så skal de ut av kassa. Da løfter vi de ut av kassa og setter de på ett tisseteppe og der tisser de, flinke er de, det tok ikke mange gangene de før de skjønte at det var der de skulle tisse.
På torsdag var valpene ute i friluft for føste gang og det var stas, stussa litt først på underlaget men så var det full fart med lek og morro. Alle de voksne hundene har fått hilse på nå og de deltar i ute aktiviterer. Bestemor Åvda bistår Addja med å holde styr på valpene når de gjør sitt fornødne.
Vekta ligger nå på fra 1470 gr til 1850 gr så de gror til, de er gjevne å fine.
Glade valper ute i det fri.
Valpene 3 uker - 08.10.10

Denne uka som har gått nå har det vært stor utvikling på valpene. Synet og hørsel er på plass og da blir de plutselig litt mer aktive med alt de gjør. Tenner er også på vei så det blir litt vel mye styr for Addja når det er puppetid, skal love hu er rask med det ja. Ellers så leker de med hverandre nå og etter puppetid leker de med Addja's pels og alt som de for tak i. De er helt herlige nå og vekter er nå fra 1100 gr til 1370 gr, så de har fortsatt flott stigning på vekta. Skal begynne med grøt til dem i morra, det blir artig for den første gangen blir det skikkelig med søl overalt. Det er grøt i små munner, ører, labber og alle tenkelige steder, men etterhvert skjønner dem hvordan man skal spise grøt. Valpene har noen herlige sovestillinger, det kan være oppå/under hverandre, på kryss og tvers men det beste er å få gjemt hode under noe.

Det er stas å ligge rundt de bamsene som er i valpekassa.
Valpene 2 uker - 01.10.10
Ja her går det unna, tenk valpene er blitt to uker alt.
Vi ser forandringer på dem hver dag som går, vekten er nå fra 760 gr til 1000 gr. Så det er helt klart at Addja har nok av melk og valpne tar godt til seg. Alle valpene har begynt å åpne øynene så iløpet av helga tenker jeg alle har vakre øyne åpne som titter på oss. Det har kommer 5 stk bamser på plass i valpekassa, slik at de får god lukt og disse følger valpene når de reiser fra oss. Fra å ha sovet på gulvet ved siden av valpekassa på kjøkkenet har jeg nå flyttet ut i stua(litt bedre plass der), Addja forsikrer seg om kvelden at det har kommet sengetøy på plass i stua før hun hopper glad opp i valpekassa. Er som regel oppe to til tre ganger iløpet av natta for å sjekke og det setter Addja pris på, hun vil gjerne ha litt støtte når det blir en del piping fra valpene.
Her ser vi tydelig at valpene begynner å ta form og de finner seg herlige sovestillinger.
Valpene 1 uke - 24.09.10
Ja idag er valpene blitt en uke alt, dagene går fort.
De pupper og sover og piper litt innimellom, slik går dagene.
Valpene veide fra 250 gr til 310 gr når de ble født og nå veier de fra 500 gr til 670 gr, så de har fordoblet vekten til hele gjengen. Addja har fått tilbake sitt trygge og gode blikk og er tydlig mer avslappet nå, er jo ikke noe rart at man er litt usikker de første dagene etter fødsel. De andre hundene her i huset har vært innom kjøkkenet for å sjekke ut hvor de "pipelydene" kom fra, så nå er det greit for dem også.
Her er valpene en uke, ligger å har en liten "lur" før neste pupperunde.
Valpene er født - 17.09.10

17.september starten dagen med at fostervanntet til Addja gikk, noen spennende timer ruslet av sted. Når klokken var 15.30 hadde det kommet 4 friske gutter og ei sprek jente, altså 5 stk valper fikk vi denne gangen. Alle valpene søkte til puppene så fort de var rengjorte av en flink Addja som la seg tålmodig ned og lot valpene puppe.
Tispa skal vi beholde sjøl men guttene er ledige til de rette hjemmene.

Her ligger Addja med sine 5 søte små

sølvi 25.03.2011 17:33

Hei her går det så flott om dagen.Dackky er virkelig sønnen min.en utrolig en fantastisk hund.kunne ikke kommet fra bedre enn dere.klem

sølvi 08.02.2011 19:29

Utrolig flott side.
Jeg å Dahkki ville bare hilse å si hei at vi har det kjempe flott.Vi koser oss masse sammen å er så mye ute.stor klem Sølvi&Dahkki:)

Ravdna 30.09.2010 11:00

såå skjønne!! :) Ps, Addja betyr "bestefar" på samisk. ;) Ahkku betyr "bestemor".

Ravdna 05.10.2010 16:47

Ja, stilig med samiske navn!Åh de valpene er såå søte!:) Hvis jeg hadde hatt mulighet så ville jeg gjerne hatt en hund til, en sv. lapphund.Har en f.lapphund.

Lillian 30.09.2010 14:57

Heia.. ja vi vet at Addja betyr bestefar/gammel mann, men det "klang" så godt det navnet. Vi bruker samisk/norsk ordbok når vi finner navn på hundene våre

Elen 23.09.2010 20:56

Så koselig!

Jorid 21.09.2010 12:41

Dæm e nu små og søte Hilser fra en stolt pappa!

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat