Gaskit har fått valper

NO48376/14 Rognebergtollets Gaskit - HD B - Pra Fri Norsk Utstillings Champion

Pappa til valpene

Pappa til valpene er NO34091/13 Oahpalas Gamolas Scott, HD B - Pra Bærer

 

22.januar 2019 Valpene blir født

Så var dagen da fødselen var igang, det var en veldig fin og rask fødsel. Slimpropp gikk ca kl 1600 og Gaskit starter med rier rundt kl 2000. Første valp kom 2040 en gutt, andre valpt kom 2040 ei jente, tredje valp kom 2210 en gutt, fjerde valp kom 2240 en gutt og siste kom 2300 en gutt. Gaskit var fantastisk og tok alt på strak hånd.

29.januar valpene 1 uke

En uke og de gjør ikke annet enn puppe og sove foreløpig, Gaskit er flink og har begynt å ta seg litt pauser på utsiden av valpekassa nå.

5.februar Valpene 2 uker

Nå begynner det å bli litt action i valpekassa, hørser er på tur og da blir det mange artige lyder fra valpene. Alle har begynt å få glipper på øynene så iløpet av noen dager nå så har alle åpnet øynene. 5 bamser har flyttet inn i valpekassa og de skal følge valpene på sin ferd. Gaskit er fortsatt en fantastisk mor, valpene begynner å bli runde og fine så de legger på seg fint

12.februar Valpene 3 uker

3 uker og mye har skjedd den siste uka. Vi har vært på klinikken å klippa kløra og kjøreturen var null stress. Hørsel og syn er på plass, så nå er det slutt med å kunne liste seg inn på kjøkkenet uten å bli oppdaget. De har begynt å spise grøt, de får alltid tynn grøt før de begynner med hundefor - da blir magen vant til litt mer tykkelse enn morsmelka. Vi har hatt besøk og nå syns Gaskit det er greit. 

19.februar Valpene 4 - uker

Denne uka har vi begynt med hundefor, de har fått Vom og oppbløyte tørrfor. Det har godt ned på høykant - foreløpig så har de fått i hver sin skål men etterhvert får det i den store felles skåla. tenner har kommet opp og denne gangen har det skjedd uten hverken hyling eller sutring. Valpekassa er nå vippet opp og de har hele kjøkkenet til disposisjon, og det syns de er helt toppers. Valpene er nå registrert i NKK og har fått navn.

Tispa - Oappázan som betyr lillesøster

Gutta - Olavi, Ovlin som er begge samiske guttenavn - Ofelas som betyr Den som leder og Osku som betyr Tro.

26.februar Valpene 5 uker

Nå ligger vekta på: 1600 gr til 2000 gr, de spiser godt alle sammen. De vil ikke være innesperret på kjøkkenet om natta lengre så da ligger de i stua sammen med oss andre. Blir litt mer sammenhengende søvn på alle da.

5.mars valpene 6 uker

Nå ligger vekta på: 2000gr til 3000gr. Vi har begynt å være ute nå når været tillater det da. Vi har mye besøk og valpene elsker all oppmerksomheten.

12.mars valpene 7.uker

Nå¨er det full fart hele døgnet, rekker ikke å få gjort så mye annet enn å passe på valpene og hvile selv når de sover. Vi er ute på kjøretrening flere ganger i uka og det går veldig greit

19.mars valpene 8.uker

Denne uka har vi vært på vetrinærbesikting med valpene. Der fikk alle vaksine, chip og full sjekk. Vi tok også blodprøve på alle som blir sendt til Laboklin i Tyskland for analyse, dette for å sjekke status PrcdPRA på de. De blir enten FRI eller BÆRERE da mor er FRI og far er BÆRER. Alle valpene ble ble UA (uten annmerkning) fikk skryt og javnt og fint kull. Vekta mi går bare til 5 kg så vansklig å si vekta på de nå, tispa ligger på 4.5 kg og gutta er over 5 kg for det sto bare error på vekta nå de var på.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat