Hurvi har fått valper

Vi har vært på ultralyd og der var det masse valper i magen til Hurvi, det gledes og termin er ca 5.august. Rognebergtrollets Bargi er far og dette blir det første kullet etter Bargi

4.august - valpene er født

Idag kom endelig valpene, ble 4 jenter og 3 gutter - så er stort og fint kull. Fødselvekt fra 380 gr til 430 gr. Alle begynte å puppe snarlig og hele fødselen tok 5 timer fra den første til den siste.

Mor Hurvi er utrolig trygg og flink med de.

Bargi som egentlig aldri har brydd seg om valpefødsel eller valper har vist stor interesse denne gangen, nesten som en lurer på om han skjønner at det er hans valper.

11.august - valpene 1 uke

Tenk en uke alt og alt er bra med både mor og barn. Hurvi er veldig dyktig og trygg, masse nok mat har hun også. Valpene veier nå fra 750 gr til 850 gr - javne og fine alle mann.

18.august - valpene 2 uker

Nå skjer det mye, alle valpene har åpnet øynene og hørsel er på god tur. Så nå er det litt mer lyd i valpekassa. Det har vært veldig varmt denne uken så enkelte dager har valpene også sliti litt med varmen - tror nok tenner er på tur også. De er tidlig ute denne gjengen. Hurvi er fortsatt en trygg og stødig mor, hopper opp i kassa og steller og forer når det trengs. Vekta ligger nå på 1050 gr til 1300 gr.

25.august - valpene 3 uker

Denne uka har godt med til rugging stryking og nynning, tenner har kommet og da blir det litt hyling og da er det godt å bli rugga litt. Vi har starta opp med grøtforing og det falt i smak, litt gris ble det jo i førsten men så fikk de skikkelig dreisen på å spise fra skål. Vekta ligger nå på fra: 1480 gr til 1780 gr. Valpene har blitt registrert i NKK og alle har fått navn :-) Jentene heter: Jarfi, Jidnii, Jearga og Jorba. Gutta heter: Jargi, Jegolas og Janzi.

1.september - valpene 4 uker

Nå holder det ikke med å være i noe valpekasse nei, her skal det ut å utforskes :-) Først så var det noen dager på kjøkkengulvet men så var ikke det nok - da var stua neste. Der var det veldig glatt å gå i førsten altså, men de fikk styring på bena etterhvert. Ihana er Hurvis hjelper så hun vasker og steller valpene når de er ute og valser i stua. Valpekassa er vippet og da ble det plutselig mye større plass for alle på kjøkkenet. De har fått sitt første kjøtt måltid idag. Det å veie går dårlig nå, store valper i skål er en dårlig kombinasjon :-)

7.september - valpene 5 uker

Denne uka har de vokst på seg veldig, spiser bløyta valpefor så det spruter. De har virkelig fått dreisen på å løpe rundt og leke. Valpegrinda er blitt satt opp ute så vi er ute hver dag - så lenge det er vær til det da vel å merke. På onsdag var vi på kjøretrening for første gang, det gikk bra og ingen ble bilsyke - når vi først var ute og kjørt så var vi innom på klinikken og fikk klippa klørne på hele gjengen.

15.september - valpene 6 uker

Nå er det full fart på småttingane - vi er ute stort sett hele dagen og de koser seg. Når de har sovepauser så ligger de i utegrinda ellers så raser de rundt og utforsker alt som er ute. De spiser 4 gode måltider om dagen og de får en puppeskvett av Hurvi innimellom. Alle jentene her steller og koser seg med valpene, gutta holder mer avstand til de små. Midt på dagen har både valpa og jeg en god trekk på ett par timer, det gjør godt.

22.september Valpene 7- uker

Valpene er i full vigør hele dagen, alarmen går mellom fem og seks om morran. Så da er det bare til å få på seg klær og bli med valpene ut. HAr blitt noen timer på krakken ute ja - men det er jo kosen å ha valper. De spiser godt og synes vel egentlig at bløyta for er litt barnslig nå. Vi har vært ute på kjøre trening igjen og det går fint, ingen blir bilsyke. De store gutta Viggo og pappa Bargi synes de begynner å bli ålereite nå - for nå er de ikke under magen deres og leiter så mye lengre.

29.september Valpene 8 uker

Nå er de blitt store valper, tenk 8 uker - hvor har tia blitt av..... De har nå fått hele skråninga å fly på også nå, der har jo bare de voksne fått lov til å gå - men nå klatret de fleste over stengselene så det var bare å åpne opp. Vi har vært hos vetrinær på valpesjekk, der fikk de vaksine, chipp, kloklipp og helseattest - alle valpene ble godkjente uten annmerkning. Fikk mye skryt av personalet, veldig gøy å ha de med dit. Så nå begynner det å nærme seg at de flytter ut en etter en....snufs :-)

10.november

Ja nå har det godt ca en måned siden valpene flyttet til sine nye eiere og hjem. Jeg har fått gode tilbakemeldinger så da er jeg fornøyd.

Der ligger bilder av valpene med sine nye eiere under valper J kull

Jearga har flyttet til Brumunddal

Jargi har flyttet til Halden

Jarfi har flyttet til Mo i Rana

Janzi har flyttet til Langhus

Jorba har flytta til Hauge i Dalene

Jidnii har flyttet til Slependen

Jegolas blir boende hjemme her med flokken

Anette 26.08.2016 17:08

Veldig fine hunder Smelt! Jeg gleder meg til å følge deg og hundene

Hanne 13.08.2016 16:57

Fineste <3

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat