Hurvi har fått valper

Bargi er pappa til dette kullet, for mer info om Hurvi og Bargi se sidene "mine haner og mine Tisper"

3.august - valpene blir født

Klokken 1900 idag begynte Hurvi å gjøre seg klar til fødsen og 19.40 kom første gutten. Iløpet av 5 timer var det hele over og resultatet var 6 velskapte gutte valper og 1 jente valp. Alle fant puppen ganske fort. De var kraftige alle valpene og vekta fra 330 gram til 430 gram.

10.august - valpene 1 uke

Første uka har godt veldig fort - Hurvi er en helt fantastisk mamma, steller og pupper dagen lang og hun tar seg godt pauser utenfor valpekassa. Pappa Bargi har vært inne å hilst på sine avkom og han var fornøyd med det. Valpene legger godt på seg så Hurvi har godt med fløtemelk til de - vekta ligger nå på : 530 gram til 850 gram

Valpene 2 uker - 17.august

Valpene vokser og gror, alle har åpnet øynene sine. Hørsel er på vei for det er nye lyder i kassa, og det tyder på at noe er på gang. Hurvi fortsetter å være en fantastisk mamma. Valpene veier nå fra: 870 gram til 1160 gram.

Valpene 3 uker - 24.august

Nå har det skjedd mye i valpekassa den siste uka - nå hører de og stabber rundt. Tenner er på tur så det er en del sutring og litt løs mage som følger med tenner. Vi har vært på vår første kjøretur og det gikk helt fantastisk, ikke en lyd - vi har vært på klinikken og klippa kløra også.Jeg pleier som regel og få plassert valpene i reiseveska på vår første tur til klinikken, men dissa bollene var for store til den, så da måtte de kjøre i bur. Valpene har så smått begynt og spise litt, de har fått servert grøt noen ganger nå - de spiste ikke så mye fra skåla...men heller på hverandre da de danset rundt i grøten. De veier nå fra - 1090 gram til 1510 gram - deilig klumpete valper.

Valpene 4 uker - 31.august

Tenk 4 uker alt...tiden flyr jo så fort. Men nå er det full fart på valpene når de er våkne da vel å merke - de får servert valpefor i grøtform flere ganger om dagen nå og det går ned så det suser. Etter hvert måltid er det en puppeskvett fra hurvi, det blir et par runder med pupp på natta også enda. Valpekasse er blitt reist opp så nå har de god plass på kjøkkenet - vi har også lekegrind i stua som de er på dagen. Nå er de gamle nok til å være ute så hvis været er bra så skal vi være ute på dagtid så mye de vil. Vekta ligger nå på - 1620 gram til 2100 gram, så de legger godt på seg.

Valpene 5 uker - 7.september

Nå er det fart på valpene, de leker og løper rundt. De spiser gode måltider og får en puppeskvett av Hurvi fortsatt. Vi har vært ute og kjørt bil igjen og vi har vært på klinikken og klippa neglene igjen - ikke en lyd fra de når vi kjører bil. Når det er vær til det har vi vært ute, det er skikkelig moro synes valpene - men det har jo blitt høst og mye regn så vi får ikke vært ute så mye som det ønskes. Men vi håper på at det blir finvær snart så vi kan være ute hver dag. Det er vanskelig å få veie de nå, men jeg ser og kjenner at de legger på seg.

14.september - valpene 6 uker

Valpene har blitt svarte hårete bamser som hopper og leker rundt  - en time halvannen så går de på lading igjen, så da går det i ett her. Når valpene lader så må jeg gjøre alt jeg ikke får til når de er våkne. Hurvi gir de en og annen puppeskvett iløpet av døgnet men det er mer for kosen  - de spiser fem seks måltider i døgnet nå. Masse besøk har vi og de er veldig kosete og sosiale.

21.september - valpene 7 uker

Ja tenkt 7 uker alt....hvor blir ukene av ?? Her er full fart hele dagen og kvelden, de leker, spiser og sover. Når de sover må jeg gjøre klart alt til de våkner igjen. Vi er mye ute og da for de brent mye energi - spretter rundt som kaniner :-) I morgen skal vi til vetrinær for full sjekk opp og vaksinering. Valpene har fått navn nå og de heter: Tispa Máskit, gutta: Molzat, Molzi, Másolas, Májor, Mahttu og Máhtolas.

28.september - valpene 8 uker

 Ja nå er valpene blitt 8 uker og de begynner å flytte ut til nye hjem og eiere, førstemann flytter i morgen. Det har vært 8 uker som har godt fort og jeg har gledet meg med alle valpene hele tiden. Iløpet av en uke nå så flytter de fleste ut, bare Major som blir igjen litt til  - han skal til Polen og må derfor gjennom rabis vaksinering og slikt

Rognebergtrollets Máskit har flyttet

Da har Máskit flyttet med Olga Johansen og hennes familie til Horten

Rognebergtrollets Mahttu har flyttet

Da har Mahttu flyttet med Christine Winther-Larsen og hennes familie til Bærum

Rognebertrollets Molzat har flyttet

Da har Molzat flyttet med Peter Bøttinger og hans familie til Tønsberg

Rognebergtrollets Máhtolas har flyttet

Da har Máhtolas flyttet med Vanja Therese Tyrum og hennes famile til Sørum

Rognebergtrollets Másolas har flyttet

Da har Másolas flyttet med Salim Serhan og hans familie til København i Danmark

Rognebergtrollets Molzi har flyttet

Da har Molzi flyttet med Liv Bente Ask Grøttland og hennes familie til Konnerud

24.november - Májor flytter til Polen

Så var dagen kommet at sistemann skal flytte ut fra meg og til hans nye eier Lena Fijalkowska i Lodz Polen, der blir han en del av hennes familie med 2 samojeder og 1 Pyrinesk Mastiff. Májor har vært lengre hos meg fordi han måtte gjennom rabies vaskine, så han har vært 9 uker lengre her og vi har kosa oss.

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat